Progresele tehnologice de alimentare cu apa si canalizare

În perioada 30-31.05.2019, Asociația Parteneriat pentru Proiecte și Fonduri Europene a organizat la Budapesta, Ungaria, în colaborare cu Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB) – Facultatea de Hidrotehnică și Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară din Domeniul Apei – FADIDA și cu sprijinul Asociației Operatorilor de apă și Apă Uzată din Ungaria (MAVIZ), al Facultății de Utilități de Apă și Inginerie Ecologică din cadrul Universității Tehnice din Budapesta și al companiilor Pipelife România și Pipelife Ungaria Kft Schimbul de experiență și bune practici cu privire la progresele tehnice și tehnologice înregistrate în sectorul serviciilor comunitare de alimentare cu apă și canalizare.

Evenimentul, care se înscrie în linia acțiunilor APPFE și ale partenerilor săi de diseminare a exemplelor de bună practică și a exemplelor de succes, a reunit cca 40 de reprezentanți ai unor companii de apă, de consultanță și de proiectare, respective cadre academice din România și Ungaria.


Schimbul de experiență cu reprezentanții sectorului de alimentare cu apă și canalizare din Ungaria a propus o serie de teme de real interes din perspectiva ultimelor evoluții tehnice și tehnologice înregistrate în domeniu, privite în egală măsură din perspectiva furnizorilor de servicii, proiectanților de specialitate, supervizorilor de lucrări și cadrelor academice. De asemenea, manifestarea a abordat și o serie de aspecte tehnice referitoare la criteriile și caracteristicile tehnice care trebuie îndeplinite atât în procesul de producție a conductelor de alimentare cu apă și de canalizare, cât și pe parcursul realizării efective în teren a lucrărilor de investiții realizate în special prin intermediul fondurilor europene disponibile în perioadele de programare 2007-2013 (programul KEOP) și 2014-2020 (programul KEHOP).

În același timp, pe parcursul celor două zile de desfășurare a schimbului de experiență, participanții au asistat la o serie de expuneri și prezentări, pe marginea cărora au avut loc dezbateri, principalele aspecte abordate fiind următoarele:

  • Modul de funcționare și organizare a Asociației Operatorilor de apă și Apă Uzată din Ungaria
  • Criteriile de performanță ale sistemelor de conducte, privite prin prisma proiectantului,
  • Cerințele furnizorului de servicii de utilități şi includerea acestora în procesul de proiectare si execuție,
  • Rolul şi atribuţiile inginerului FIDIC în proiectele UE
  • Experiențele Beneficiarului în exploatarea sistemelor realizate cu finanțare europeană,
  • Calitatea rețelelor subterane; factori care influențează deformarea tuburilor: calitatea patului de pozare şi/sau clasa de rigiditate,
  • Modelarea şi proiectarea reţelelor de utilităţi publice - concepte şi metode
  • Noi abordări în evacuarea/tratarea apelor meteorice.
  • Schimbul de experiență a inclus și o vizită la Stația de Epurare a Apelor Uzate Csepel – Budapesta, un obiectiv de investiții cu o capacitate de 1,3 milioane p.e. și cu un budget total de cca 249 milioane de Euro, co-finanțat de Uniunea Europeană.

Descarcă

Găseste aici toate cataloagele Pipelife

Descărcări
Ai găsit ceea ce căutai?

Contacteaza-ne!

Vă rugăm să alegeți ce mod doriți să luați legătura cu noi. Vă vom contacta cât mai curând posibil. Puteți oricând să ne contactați: +40 364 401 686 sau office@pipelife.ro

Te sunăm noi!

Contact
Vă sunam noi!
Contact
Vă contactăm în cel mai scurt timp